Novosti

Projekt Zapadna Žabica ne možemo podržati bez uvida u ugovor

Projekt Zapadna Žabica ne možemo podržati bez uvida u ugovor
Tražimo da nam podastrete prijedlog ugovora i jamstva za njegovo izvršenje, da nam javno iznesete informaciju na što će se konkretno utrošiti sredstva dobivena prodajom, navodimo u pismu gradonačelniku Filipoviću - vijećnici Davor Štimac, Iva Rinčić, Marin Račić i Maša Magzan.

Poštovani gradonačelniče Filipoviću!

Izvijestili ste javnost da ste prihvatili analizu i ocjenu Komisije nakon provedenog natječaja za prodaju nekretnina radi izgradnje višenamjenske građevine Kompleks Žabica kojom se Gradskom vijeću predlaže da prihvati ponudu tvrtke „Best in Parking – razvoj“ d.o.o. iz Zagreba po cijeni od 5.750,00 kn/m², odnosno ukupno 85.157.500,00 kn.

Gradsko vijeće bi o rezultatu natječaja i ponudi „Best in Parking – razvoj“ d.o.o. iz Zagreba trebalo raspravljati na sjednici 21. srpnja, rekli ste na svom redovnom kolegiju kao i to da se nadate pozitivnom ishodu.

Nismo čuli razrađene prijedloge boljeg rješenja

Ako Gradsko vijeće prihvati odluku o kupoprodaji, ugovor bi trebao sklopljen u roku od 60 dana, a ponuditelju određen rok od 13 mjeseci za ishođenje građevne dozvole. Dvije i po godine bit će rok za realizaciju projekta.

Vijećnici Nezavisne liste Davora Štimca uvažavaju višegodišnje težnje građana Rijeke da dobiju novi autobusni kolodvor. Ne pitamo kako to da se na natječaj javio samo jedan ponuđač. U ovim okolnostima i zbog jednoga moramo biti sretni, jer Grad drukčije ne bi mogao realizirati projekt. Radili ste kako ste znali i umjeli, u skladu s kapacitetima, a na žalost ni od predlagača referenduma nismo čuli razrađene prijedloge nekog boljeg rješenja problema.

Trenutno imamo situaciju u kojoj građani Rijeke žele novi kolodvor, a Grad im prodajom zemljišta to nastoji omogućiti. Trebamo li u ovoj situaciji brinuti tko će biti vlasnik ili je li dobivena dobra ponuda po korektnoj cijeni, odnosno hoće li građani u budućnosti imati dobru uslugu? Građani sada imaju mogućnost dobiti terminal, garažu i prateće sadržaje. Imamo izbor ili da se na prostoru sjeverne Žabice ne dogodi ništa ili da investitor uloži u željeni projekt, pa građani dobiju što su željeli.

Uvjeti podrške za projekt Zapadna Žabica

Stoga bismo uz određene uvjete, ako za njih dobijemo jasne potvrde i jamstvo, mogli podržati projekt Zapadna Žabica.

Kako ste na prezentaciji projekta vijećnicima rekli da će nam prijedlog ugovora biti dostupan čim bude sastavljen, zatražili smo ga na uvid. Još uvijek nam to nije omogućeno.
S obzirom na to da očekujete vijećničku potporu za vaš prijedlog, mi od vas tražimo:

  • da nam podastrete prijedlog ugovora i jamstva za njegovo izvršenje
  • da javno iznesete informaciju na što će se konkretno utrošiti sredstva dobivena prodajom

Ako ne budete mogli ispuniti ove zahtjeve, ni nezavisni vijećnici s Liste Davora Štimca neće moći poduprijeti vaš prijedlog za projekt Zapadna Žabica.

S poštovanjem,
Davor Štimac, Iva Rinčić, Marin Račić i Maša Magzan.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten