Novosti

2. Jadranski simpozij o pretilosti u Opatiji

2. Jadranski simpozij o pretilosti - Da štima svima
U opatijskom Centru Gervais od 25. - 27. travnja 2024. godine održat će se 2. Jadranski simpozij o pretilosti.

U opatijskom Centru Gervais od 25. – 27. travnja 2024. održat će se 2. Jadranski simpozij o pretilosti. Ugledni stručni predavači će na okruglim stolovima i tematski okupljanjima govoriti o brojnim aspektima debljine u Hrvatskoj i Europi. Simpozij organizira Hrvatsko društvo za debljinu Hrvatskog liječničkog zbora, čiji je predsjednik Davor Štimac.

Važno je dodati da se udruga Da štima svima zalaže za promicanje ideja građana, pa pozivamo zainteresiranu javnost da putem ovog obrazca postavi pitanja sudionicima kongresa.

Detaljan program pogledajte na ovoj poveznici.

U nastavku vam donosimo pozdravni govor domaćina, predsjednik Hrvatskog društva za debljinu HLZ-a, prof. dr. sc. Davor Štimac, dr. med.

Poštovani i dragi,

zasigurno kao uključeni dionici u rješavanje epidemije debljine znate da unatoč ogromnim naporima koje ulažemo posljednjih godina kako bismo smanjili broj prekomjerno teških i debelih osoba, u  Hrvatskoj je i dalje 2/3 odraslog stanovništva i više od trećine djece u dobi od devet godina prekomjerno teško ili debelo.

Kao Hrvatsko društvo za debljinu Hrvatskog liječničkog zbora i član  EASO (European Association for the Study of Obesity) i WOF (World Obesity Federation) smatramo da na tragu prošle godine u travnju organiziranog EASO Teaching Course i 1st Adriatic Symposium on Obesity na kojem su sudjelovali  čelni ljudi Europskog društva za debljinu te najbolji stručnjaci iz zemalja okruženja imamo obavezu ove godine organizirati 2. Jadranski simpozij o pretilosti (2nd Adriatic Symposum on Obesity).

Prošlogodišnji skup bio je izuzetno dobro prihvaćen od liječnika iz zemlje i inozemstva, a pobudio je i značajan interes medija koji su ga popratili brojnim TV prilozima i tekstovima u tiskovinama pa ne sumnjamo da će isto dogoditi i ove godine.

Godinu dana kasnije predstavit ćemo novopokrenute inicijative i čuli medicinske i znanstvene novosti koje potiču promicanje prevencije i liječenja debljine kao bolesti. Zbog važnosti događaja i poruka koje šaljemo vjerujemo da će na skupu koji će se, kao i lani, održati u kongresnoj dvorani Gervais u Opatiji  pojaviti mnogo zainteresiranih za ovo , danas jedno od najpropulzivnijih područja u medicini.

Uz radost da se ponovno mi kolege iz regije nalazimo u predivnoj Opatiji veselim se dinamičnom programu s mnogo okruglih stolova i debata te predavanjima vrhunskih stručnjaka u području debljine.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten