Novosti

Turistima je važna i zdravstvena sigurnost

Turistima je važna i zdravstvena sigurnost (1)
Prošle je godine u turističkim ambulantama na području Primorsko goranske županije obavljeno 7.700 pregleda. Mnogim je domaćim i stranim turistima, pri izboru mjesta na kome će se odmarati, jako važna dostupnost zdravstvene zaštite.

Prošle je  godine tijekom ljetne sezone na obali i otocima Primorsko-goranske  županije bilo otvoreno devet turističkih ambulanti. Da je ta usluga prijeko potrebna, pokazuje podatak da je u tijekom ljeta u njima obavljeno 7.700 pregleda.

Primorsko-goranska županija i ove godine, u istom iznosu od oko 110.000 eura, ulaže u ovaj nadstandard, najavio je još u travnju župan Zlatko Komadina.

Turistima dostupna zdravstvena zaštita

Domaći i strani turisti u Republici Hrvatskoj tijekom ljetne turističke sezone mogu biti sigurni ako se razbole ili ozlijede. Svi kojima zatreba budu zbrinuti i kad je riječ o hitnim slučajevima. Više o tome pročitajte na ovoj poveznici.

Gradovi, općine i županije na hrvatskoj obali i otocima su u dogovoru s turističkim zajednicama posebno ugovorili rad turističkih ambulanti. Domaći i strani turisti se u te ambulante mogu javiti radi konzultacije s liječnikom, za neke lakše tegobe, ubode, opekotine od sunca, prehlade, ozljede ili da ih se uputi na specijalističku zdravstvenu uslugu.

Sedam turističkih ambulanti

U organizaciji Doma zdravlja Primorsko goranske županije djeluje sedam turističkih ambulanti, doznajemo u odgovoru na vijećničko pitanje Davora Štimca. Riječ je o ambulantama u Crikvenici, Opatiji, Cresu, Malom Lošinju, Martinšćici i Krku te ambulanti Nerezine u lječilištu Veli Lošinj. Za Turističku ambulantu u Rabu koja je bila u funkciji tijekom kolovoza prošle godine, još se traži medicinsko osoblje.

Osim ambulanti u organizaciji PGŽ-a  i pojedine su općine poput Baške i Vrbnika organizirale svoje turističke ambulante.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten