Novosti

Vila Margarita i nekadašnji hotel San Marino nastavljaju propadati?

Vila Margarita, Zgrada bivšeg Doma zdravlja u Novom
Mještane Novog Vinodolskog zanima budućnost dviju zgrada: to su Vila Margarita i ostaci nekad prelijepog hotela San Marino.

Mještane i brojne posjetitelje zanima budućnost dviju zgrade na atraktivnim lokacijama u središtu Novog Vinodolskog. Obje su karakteristične habsburško žute boje iako nisu obje u istom stanju. To su nekadašnja Vila Margarita, odnosno zgrada bivšeg Doma zdravlja, i ostaci nekad prelijepog hotela San Marino.

Što se događa s tim zgradama u Skupštini Primorsko goranske županije, pitala je vijećnica Da štima svima Iva Rinčić.

“U Novom Vinodolskom je u travnju 2019. započela, a krajem 2020. dovršena izgradnja novog Doma zdravlja, koji je danas, na zadovoljstvo korisnika, u funkciji. Ima 4 ordinacije obiteljske medicine: jednu pedijatrijsku, dvije ordinacije dentalne medicine, turističku ambulantu i laboratorij. Grad Novi Vinodolski je dao zemljište, a Primorsko goranska županija 11 i po milijuna kuna za izgradnju nove zgrade Doma zdravlja. Bilo je rečeno, da će se stara vila – u to vrijeme procijenjena na 10 i po milijuna kuna – prodati te, da će se većim dijelom, upravo od tog novca, financirati gradnja novog Doma zdravlja”, podsjetila je Rinčić.

Iva Rinčić

“Je li ta vila prodana i ako jest kome, odnosno kakva joj biti namjena”, upitala je Iva Rinčić.

“Zgrada novog Doma zdravlja izgrađena je novcem od kredita koji će se zatvoriti prodajom stare zgrade”, kazao je zamjenik župana Vojko Braut.

“Raspisan je natječaj koji je otvoren do 28. veljače ove godine i iskazan je interes za kupnju te zgrade”, rekao je županov zamjenik.

Nije obrazložio da je riječ o ponovljenom natječaju, s obzirom na to da je zgrada prazna već više od godinu dana. U međuvremenu oglas za prodaju ove nekretnina možete vidjeti na stranicama nekih agencija.

Naknadnom provjerom doznajemo o dva neuspješna natječaja od kojih je jedan proveden od 6. srpnja do 31. kolovoza 2021. godine, idući od 24. rujna do 3. prosinca prošle godine. Treći izmjenjeni natječaj je upravo tijeku.

“Javno otvaranje ponuda izvršit će Povjerenstvo za provođenje javnog natječaja na adresi Krešimirova 52/a, Rijeka, I. kat, soba za sastanke 103, dana 2. ožujka 2022. godine u 12 sati”, stoji na stranici Doma zdravlja Primorsko goranske županije, gdje je objavljen natječaj.

“Vidjet ćemo hoće li se iskazani interes realizirati jer bi novcem od prodaje bio zatvoren kredit”, rekao je na aktualnom satu Županijske skupštine Vojko Braut.

Iva Rinčić je spomenula i zgradu bivšeg hotela San Marino koji je 2013. prodan mađarskom investitoru iako nije riječ zgradi u vlasništvu PGŽ. No zgrada je derutna pa predstavlja opasnost i ruglo usred grada. U medijima se navodilo da će obnova krenuti na jesen prošle godine, ali se to nije dogodilo.

San Marino Hotel

Iva Rinčić je postavila pitanje, s obzirom na nadležnost crikveničke ispostave Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša PGŽ, je li investitor možda zatražio produljenje roka ili novu građevinsku dozvolu.

Odgovor na to pitanje očekujemo u pisanom obliku, kako je najavila resorna županijska pročelnica Koraljka Vahtar-Jurković.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten