Novosti

Štimac: Angažiran sam kao stručnjak, ne kao nečiji strančki kolega

Štimac: Angažiran sam kao stručnjak
Na inicijativu ravnateljstva bolnice Sveti duh angažiran sam kao savjetnik uprave. Taj angažman sam dobio kao jedan od rijetkih hrvatskih stručnjaka s dva završena studija bolničkog menadžmenta i višegodišnjeg iskustva upravljanja bolničkim sustavom.

Kaznenu prijavu može podnijeti svatko protiv svakoga, a ova u slučaju KB Sv. Duh – među ostalima i protiv mene –  bit će odbačena kao neosnovana. Pišem ovo zbog svih vas koji ne znate o čemu je riječ, a novinski naslovi impliciraju nekakvu krivnju. Najlakše je prilijepiti naslov, a da te nitko ništa ne pita. Da sam razočaran –  jesam, ali i svjestan toga da je uspjeh nešto što vam mnogi ne opraštaju. Stoga bi učinili sve što je na raspolaganju da vas na bilo koji način diskreditiraju.” – napisao je na Facebook profilu Davor Štimac nakon novinskih tekstova u kojima se pokušava diskreditirati njegov angažman u KB Sveti Duh.

Štimac: Dobio sam suglasnost ravnatelja KBC-a Rijeka

„Medijima koji me o konstruiranom slučaju nisu pitali ništa poslao sam službeno priopćenje“, kaže Štimac i dodaje:

Na inicijativu ravnateljstva bolnice Sveti duh sam od travnja ove godine angažiran kao savjetnik uprave. Taj angažman nisam dobio kao nečiji stranački kolega, već kao jedan od rijetkih  hrvatskih stručnjaka, s dva završena studija bolničkog menadžmenta i višegodišnjeg iskustva upravljanja bolničkim sustavom. Godinama predajem kolegij Upravljanje bolničkim sustavom na brojnim visokoškolskim ustanovama.

Za angažman u KB Sveti Duh sam zatražio i dobio suglasnost ravnatelja KBC-a Rijeka, kao svog matičnog poslodavca. Da bih svoje usluge legalno mogao i naplatiti osnovao sam obrt Noramed.

KB Sveti Duh i njihovi pacijenti već su osjetili boljitak

Poslove sam obavljao u slobodne dane, nakon dežurstava ili u dane godišnjeg odmora. Moj rad je dokumentiran kratkim izvješćima, a slijedi i prošireno izvješće na kraju ugovornog perioda. Na poslove analize i savjetovanja utrošio sam 25 sati mjesečno uz ugovorenu brutto naknadu od 5.000 kn.

Nisam oštetio nikoga, a KB Sveti Duh i njihovi pacijenti već su osjetili boljitak. Žao mi je što su u višemjesečne unutarnje obračune u KB Sveti Duh upleli i moj profesionalni angažman u toj ustanovi.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten