Novosti

Radovi Zvonimira Pliskovca podsjećaju na mladost i borbu protiv cenzure

Radovi Zvonimira Pliskovca
"Stripovi, karikature, grafika, 1975-1985" naziv je izložbe radova Zvonimira Pliskovca postavljene u riječkoj galeriji Juraj Klović. Izložbu je pogledao i jedan od urednika kultnog časopisa Val, Davor Štimac.

Radovi Zvonimira Pliskovca i izloženi tekstovi dokumentiraju i evociraju sliku našeg zajedničkog vremena iz doba aktivnog sudjelovanja u Valu. Također podsjećaju na lijepe trenutke mladosti, i borbu protiv cenzure toga vremena”, kazao je jedan od urednika kultnog časopisa Val, Davor Štimac.

Naime, “Stripovi, karikature, grafika, 1975-1985” naziv je izložbe radova Zvonimira Pliskovca postavljene u riječkoj galeriji Juraj Klović.

Radovi Zvonimira Pliskovca 2

Predstavljen je izbor grafičkih radova od 1975. do 1985. godine. Riječ je o stripovima i karikaturama koje su u tom periodu objavljivanje u riječkome Valu i Novome listu, zagrebačkom Studentskom listu, Poletu, Vjesniku i Oku, beogradskom Ježu i ljubljanskoj Mladini. Publika također može razgledati plakate što ih je napravio za brojne izložbe, kazališne predstave, izložbe, glazbene manifestacije, koncerte i riječke bendove.

Dio izložbe su i tekstovi Ljiljane Domić, Velida Đekića, Miljenka Marina, Milorada Stojevića, Gorana Ježića i Veljka Krulčića.

Stripovi, karikature, grafika, 1975-1985” naziv je izložbe radova Zvonimira Pliskovca
Radovi Zvonimira Pliskovca u galeriji Juraj Klović

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten