Novosti

Prof. dr. Davor Štimac otvorio gastroenterološki skup u Puli

Prof. dr. Davor Štimac otvorio gastroenterološki skup u Puli
Širenjem tema izvan isključivo gastroenteroloških, želimo upozoriti na potrebu suradnje i s drugim partnerskim strukama, tim je riječima prof. dr. Davor Štimac otvorio gastroenterološki skup u Puli.

Interakcija liječnika obiteljske medicine i gastroenterologa, utjecala je na kvalitetu liječenja u ovom medicinskom području u PGŽ i Istarskoj županiji, a širenjem tema izvan isključivo gastroenteroloških, želimo upozoriti na potrebu suradnje i s drugim partnerskim strukama, tim je riječima prof. dr. Davor Štimac otvorio gastroenterološki skup u Puli.

Naime, za razliku od prošlogodišnjeg virtualnog, u Puli je zadnjeg vikenda u ožujku, održano tradicionalno okupljanje gastroenterologa i liječnika obiteljske medicine. Skup je organiziralo Hrvatsko gastroenterološko društvo.

Prof. dr. Davor Štimac otvorio gastroenterološki skup u Puli 2 (1)
Prof. dr. Davor Štimac otvorio gastroenterološki skup u Puli

Proteklih je nekoliko godina središnja tema skupa bila virusna infekcija jetre hepatitis C. Prošle godine okupljeni stručnjaci bavili su se multidisciplinarnim internističkim pristupom, a ove je godine u raznolikom programu bilo riječi o hepatitisu C, ali i o gastroenterološkim i drugim manifestacijama imunološki posredovanih bolesti.

Prof. dr. Davor Štimac

U panelima i na okruglim stolovima raspravljali su o suradnji gastroenterologa, neurologa i obiteljskih liječnika kod bolesnika s Parkinsonovom bolešću, ali i onih s Covid-19 infekcijom.

Također su tražiti odgovore na pitanja o standardima liječenja i edukacije u vrijeme koronavirusne infekcije.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten