Novosti

Ni povratka srednjovjekovnog zida niti uređenja Klobučarićevog trga

Klobučarićev trg
Zbog trenutnog stanja Klobučarićev trg ostaje bez srednjovjekovnog zida, što će se sagledati u kontekstu cjelovitog rješenja uređenja.

S obzirom na to, da postojećim rješenjima zaštite podzemne garaže od prodora vode u garaži Stari grad ističe rok, tvrtka Best in parking iskazala je potrebu za definitivnim uređenjem Klobučarićevog trga u Rijeci. U ovom trenutku nije moguće definirati rok uređenja za Klobučarićev trg, no taj je projekt predmet niza predradnji i dogovora potrebnih za izradu projekta.

Doznajemo iz odgovora na pitanje što ga je vijećnik Davor Štimac uputio riječkome gradonačelniku, zanimajući se za sudbinu toga lokaliteta.

”Vjerujem, da ste upoznati s odgovorom bivšega gradonačelnika na vijećničko pitanje o tome kada se misli srednjovjekovni zid koji je krasio Klobučarićev trg, vratiti na svoju staru poziciju?”, konstatirao je vijećnik Štimac.

”Povratak srednjovjekovnog zida na prvobitnu lokaciju, uzimajući u obzir trenutno stanje Klobučarićevog trga, nije izvjestan, već će se ova mogućnost sagledati u kontekstu cjelovitog rješenja uređenja Klobučarićevog trga”, odgovara gradonačelnik Marko Filipović.

Slaže se gradonačelnik, da površinu trga treba urediti kao cjeloviti i funkcionalni urbani prostor, pri čemu projekt uređenja svakako treba obuhvatiti potrebe djece školskog uzrasta, te omogućiti korištenje podzemlja kao javne garaže.

Štimca je zanimalo i to koliko je do sada potrošeno na „ideju” uređenja Klobučarićevog trga i što je tim novcem napravljeno. Proračunom Grada Rijeke za 2022. godinu i projekcijama za 2023. i 2024. ove je godine za kapitalni projekt – Prezentacija zida na Klobučarićevom trgu predviđeno 50 tisuća kuna. Za preseljenje nije predviđeno ništa, čak ni u projekcijama za 2023. i 2024. godinu.

”Povratak srednjovjekovnog zida na prvobitnu lokaciju, uzimajući u obzir trenutno stanje Klobučarićevog trga, nije izvjestan. Ova će se mogućnost sagledati u kontekstu cjelovitog rješenja uređenja Klobučarićevog trga”, odgovorio je Davoru Štimcu riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten