Novosti

Članovi udruge Da štima svima obilježili 8. mart

Slaveći uspjeh ženske borbe, poput osmosatnog radnog vremena ili jednakih biračkih prava, članovi udruge Da štima svima obilježili su 8. mart, Međunarodni dan žena.

Članovi udruge Da štima svima obilježili su 8. mart, Međunarodni Dan žena. Tim povodom, podsjećamo na činjenicu, da borba za ženska prava koja traje već stotinu godina, traje još uvijek.

Podupiremo sve one koje se za svoja prava tek moraju izboriti i slavimo sva ona već realizirana ekonomska, politička i društvena postignuća žena.

Članovi udruge Da štima svima obilježili 8. mart
Članovi udruge Da štima svima obilježili 8. mart

Žene se diljem svijeta još uvijek moraju boriti protiv predrasuda, diskriminacije, tzv, staklenog stropa u poslovnom svijetu, manje zarade od muških kolega, a mnoge su izložene seksualnom uznemiravanju, mobingu i zlostavljanju.

Ne dvojimo o tome, da je i Dan žena podlegao komercijalizaciji, pa su i naši članovi danas ženama prigodno poklanjali buketiće cvijeća. Uz mali znak pažnje stoga i podsjetnik na važnije činjenice. Osmi mart ne slavi generalno ženski rod, nego dugogodišnju borbu žena za ravnopravnost.

Stoga slavimo najveće uspjehe ženske borbe: osmosatno radno vrijeme, izjednačavanje plaća muškaraca i žena, jednaka biračka prava, bolju zdravstvenu zaštitu žena i potporu rodiljama.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten