Novosti

Gradonačelnik dobio zeleno svjetlo za prodaju zemljišta na Zapadnoj Žabici

Prodaja zemljišta na Zapadnoj Žabici
Da štima svima nisu bili sigurni je li to najbolja odluka pa su Gradskom vijeću bili predložili odgodu glasovanja o prodaji.

Riječko Gradsko vijeće prihvatilo je prijedlog gradonačelnika Marka Filipovića o prodaji zemljišta na kojem će se graditi kompleks Zapadna Žabica.

Prodaja zemljišta na Zapadnoj Žabici

Prodaja zemljišta na Zapadnoj Žabici nije dobro pripremljena

Uoči glasovanja o prodaji, vijećnici su na klupe bili dobili prijedlog Nezavisne liste Davora Štimca kojom se tražila odgoda glasovanja o temi za koju su ocijenili da nije bila dovoljno dobro pripremljena. Sa 12 glasova „za“, petnaest „protiv“ i 5 suzdržanih, prijedlog nije usvojen.

Prodaja zemljišta na Zapadnoj Žabici

Prodaja zemljišta na Zapadnoj Žabici odlučena je nakon višesatne rasprave, sa 18 glasova „za“, devet glasova „protiv“ i pet suzdržanih. Protiv odluke su glasovali vijećnici HDZ-a, Možemo i Vedran Vivoda iz Akcije mladih. Uz glasove vijećnika SDP-a i PGS- a, gradonačelnik Filipović dobio je potporu i tri glasa iz redova MOST-a te glas Roberta Salečića iz Unije Kvarnera. Vijećnici Nezavisne liste Davora Štimca bili su – kako su i najavili – suzdržani, kao i MOST-ova Sabina Marov.

Za 3 godine trebao bi biti izgrađen kompleks Zapadna Žabica

Prihvaćanjem Gradonačelnikovog prijedloga o prodaji zemljišta tvrtki Best in parking – razvoj  stvoreni su preduvjeti  za pregovore o konačnom obliku ugovora. Grad Rijeka i Rijeka plus će tvrtki Best in parking prodati nešto manje od 15 tisuća četvornih metara zemljišta na području zapadne Žabice za nešto više od 85 milijuna kuna.

Da štima svima - Marin Račić, Maša Magzan, Iva Rinčić i Davor Štimac

Prema ugovoru bi za nešto više od tri godine trebao bi biti izgrađen kompleks Zapadna Žabica u čijem je sastavu i autobusni kolodvor o kome  građani maštaju već više od 20 godina.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten