Novosti

Za život bez barijera u glavama i prostoru

Za život bez barijera u glavama i prostoru - Da štima svima (1)
S kakvim se problemima u svakodnevnom životu susreću osobe s invaliditetom? Što društvo treba i može učiniti za ostvarenje njihovih ljudskih prava? O tome će na novoj tribini Udruge "Da štima svima" govoriti Lukrecija Tomušić, Jan Bolić , Emil Mandarić, Albert Sirotich i Erik Balija.

U konferencijskoj dvorani Transadrije na Adresi Riva 1 u Rijeci, 29.ožujka 2023. s početkom u 18:30  na rasporedu je nova tribina ciklusa „Da štima svima: Za život bez barijera u glavama i prostoru“.

Gosti tribine su:

Doznat ćemo s kakvim se sve problemima u svakodnevnom životu susreću osobe s invaliditetom? Bit će riječi o tome jesu li opasnije barijere u glavama ili one u prostoru? Koje su teže savladive i je li ih uopće moguće posve prevladati? Znamo li što točno znači pojam pristupačnost? Koliko su Rijeka i druga mjesta u PGŽ pristupačni? Znamo li se primjereno ophoditi s osobama s invaliditetom? Primjenjuje li se u dovoljnoj mjeri zakonska regulativa koja izjednačava prava osoba s invaliditetom s pravima drugih građana? Je li o i u kojoj mjeri osobama s invaliditetom dostupan svijet rada i kakvi su benefiti za poslodavce koji ih zaposle? Što društvo treba i može učiniti za ostvarenje ljudskih prava osoba s invaliditetom?

Neka su to od pitanja ne koja ćemo pokušati odgovoriti na novoj tribini, “Za život bez barijera u glavama i prostoru” u organizaciji Udruge Da štima svima. S gostima će razgovarati novinarka Leonida Domijan Fišter.

Tribina je otvorena za javnost, nije se potrebno prethodno najaviti, a ulaz se ne naplaćuje.

Za život bez barijera u glavama i prostoru - Da štima svima 2 (1)
Lukrecija Tomušić
Za život bez barijera u glavama i prostoru - Da štima svima 3 (1)
Erik Balija
Za život bez barijera u glavama i prostoru - Da štima svima 4 (1)
Albert Sirotich
Emil Mandarić
Emil Mandarić

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten