Novosti

Ulazak u eurozonu – novi početak, ali kakav?

Tribina Ulazak u eurozonu - novi početak, ali kakav
Na to i brojna druga pitanja dobiti ćemo odgovore na tribini koju organizira udruga" Da štima svima“. Gosti su eminentni hrvatski stručnjaci: Saša Drezgić, Zvonimir Savić i Mladen Vedriš.

U cilju iskorištavanja prednosti jedinstvenog europskog tržišta uz slobodno kretanje ljudi, robe, usluga i kapitala, Hrvatska od 1. siječnja iduće godine ulazi u eurozonu. Procedura uvođenja eura jedan je od tehnički najkompleksnijih koraka u povijesti Hrvatske. Slijedi novi početak ali još uvijek nismo sigurni  – kakav.

Zajednička valuta pridonosi stabilnijim gospodarskim prilikama i rastu, većim investicijama i novim radnim mjestima. Hoće li tako biti i u Hrvatskoj? Više o tome doznat ćemo na novoj tribini u organizaciji Udruge „Da štima svima“.

Na botelu Marina u Rijeci, 25. listopada u 18.30 sati počinje tribina  pod nazivom „Ulazak u eurozonu: propast ili spas?“.

Hoće li europska valuta našem gospodarstvu donijeti veće koristi ili štete? Koje su  posljedice za građane? Hoće li nam standard padati ili rasti? Zašto neke članice EU ipak nisu uvele euro? Kakva je veza između Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, uvođenje eura i aktualne reforme?

O tome i drugim pitanjima će na tribini govoriti: dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci Saša Drezgić, posebni savjetnik Predsjednika Vlade za ekonomska pitanja  Zvonimir Savić te gospodarstvenik, ekonomski stručnjak i profesor na visokom učilištu Effectus Mladen Vedriš.

Moderatorica trbine „Ulazak u eurozonu: propast ili spas?“ je Leonida Domijan Fišter, a pitanja gostima dobrodošla su i iz redova publike.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten