Novosti

U nadi je spas, a nada na klimavim nogama

U nadi je spas, a nada na klimavim nogama (1)
Nakon odlaska prodavaonice H&M s Korza 7, zgrada bivše robne kuće Karoline Riječke gotovo dvije godine stoji neiskorištena. Raskidom nezakonitog ugovora o podzakupu Gradu Rijeci ostao je dug od 665 tisuća eura. Gradonačelnik se nada pozitivnom ishodu sudskog spora, ali je to vrlo upitno s obzirom na to da je dužnik ZBIG d. o. o. na čelu s direktorom Željkom Tomićem - bez prihoda.

Krajem veljače se gradonačelnik Marko Filipović izjasnio da je buduća namjena zgrade na Korzu 7 izložbeni prostor za kulturna događanja te da nema zainteresiranih zakupaca.

U odgovoru na vijećničko pitanje Davora Štimca doznali smo i to da  je točan iznos duga tvrtke ZBIG veći od 5 milijuna kuna, a da je sudski spor u tijeku.

Vijećnika Štimca je zanimalo i to kako je nastao tako veliki dug i zašto već ranije nešto nije poduzeto.

„Koja je procjena mogućnosti naplate potraživanja, s obzirom na to da se radi o trgovačkom društvu čiji temeljni kapital iznosi 20 tisuća kuna (2.654,456 eura) i koje u 2021. godini nije ostvarivalo nikakve prihode?“ – pitao je Štimac, ali nije dobio odgovor.

„Iznos od 5.008.523,53 kn predstavlja razliku između dopuštenog iznosa podzakupnine i podzakupnine koju je ZBIG d.o.o., kao podzakupodavac, ubirao od H&M Hennes&Mauritz d.o.o., a taj iznos će se dodatno uvećati za pripadajuće troškove i kamate.“ stoji u odgovoru gradonačelnika koji se nada u pozitivan ishod sudskog spora. Njegov odgovor u cijelosti možete pročitati ovdje.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten