Novosti

Tko o čemu – Boris Popović o konkurentnosti PGŽ

Tko o čemu - Boris Popović o konkurentnosti PGŽ
PGŽ sve više prestižu manje županije. Iako ima manje stanovnika, Istarska županija je brojem poduzetnika premašila PGŽ. Križevačko-Koprivnička županija prestigla ju je u plaćama.

Primorsko-goranska županijska skupština će konačno u listopadu ove godine održati tematsku sjednicu posvećenu konkurentnosti i gospodarskim pokazateljima. „To je zato što gospodin Boris Popović iz Skupštine u Skupštinu uvijek pita isto“, kazao je župan Zlatko Komadina te dodao:

„Ja sam već razgovarao sa šefom HGK i Obrtničke komore te s predstavnicima HUP-a da svatko od njih pripremi dio materijala za tu temu, a naš Upravni odjel za gospodarstvo će to objediniti“, rekao je župan Komadina.

Čulo se to na aktualnom satu Skupštine PGŽ gdje je i ovaj put vijećnik Boris Popović postavio pitanje:

Kad ćemo se početi baviti konkurentnošću?

Boris Popović nezadovoljan pokazateljima

Dodao je da smo po svim pokazateljima četvrti ili iza tog mjesta te da je jedini pokazatelj po kom smo bili treći – broj poduzetnika u županiji.

„Očigledno i poduzetnici posustaju jer smo sada četvrti“, kazao je Popović dodavši da je simptomatično što posustaju i plaće jer smo – peti.

Rekao je da smo po konkurentnosti na osmome mjestu i da je takva „brzina kojom trčimo“.

„Stalno nas prestižu druge županije. Prestigla nas je po broju poduzetnika i Istarska županija koja ima manje stanovnika od PGŽ. Križevačko-Koprivnička nas je prestigla u plaćama.“

Onima koji se pozivaju na podatak da je porasla dobit  poručio je:

„Ako se dobit gleda po zaposleniku, mi smo deseti u RH. Posebno je loša konkurentnost javnog sektora. To znači da je poslovno okruženje dvostruko lošije nego konkurentnost samih poduzetnika“, rekao je Popović objasnivši da se zbog toga moramo baviti konkurentnošću.

U očekivanju listopada

Najavljujući tematsku sjednicu za listopad Zlatko Komadina je replicirao da je u promatranju količina treba gledati koliko je tko velik pa onda jesmo li treći, četvrti ili koji po redu.

„Zagrebačku i Splitsko-Dalmatinsku županiju trebate izuzeti. Zagreb je koncentracija svega i ima 900 tisuća stanovnika, a Splitsko-Dalmatinska ima 460 tisuća stanovnika. Toliko za sada“, rekao je župan Komadina te podsjetio na najavljenu tematsku sjednicu o konkurentnosti PGŽ.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten