Novosti

Štakori u centru grada: Iako sam upozorio, problem nije riješen

Štakori u centru grada Iako sam upozorio, problem nije riješen (1)
Štakori u centru grada Rijeke nisu samo estetski problemm već predstavljaju ozbiljan rizik za javno zdravlje.

Članak koji je objavio Rijeka Danas o velikom broju štakora u gradskom središtu, potvrdio je moje sumnje u to da je ovaj problem eskalirao. Naime, kao vijećnik, na zadnjem Gradskom vijeću, tijekom aktualnog sata, upozorio sam da štakori u centru grada predstavljaju problem.

Naglasio sam da ulazimo u turističku sezonu te da se, s obzirom na radove i iskope, štakori mogu vidjeti na ulicama, posebice u okolici tržnice, kolodvora, pa čak i na Krnjevu. Zanimalo me što je Grad poduzeo po pitanju deratizacije.

Odgovor gradonačelnika Filipovića

Gradonačelnik Marko Filipović odgovorio mi je tada kako do njega nisu stigle takve dojave. Pojasnio je da se mjere deratizacije provode sukladno proračunu.

“Životinje reagiraju na podzemne radove i izlaze na cestu. Ako se to događa više nego inače, potrudit ćemo se da na područjima gdje se izvode radovi intenzivira deratizacija,” rekao mi je tada Filipović.

No, problem nije riješen, što me zabrinjava.

Štakori u centru grada rizik za zdravlje

Štakori u centru grada nisu samo estetski problem već predstavljaju ozbiljan rizik za javno zdravlje.

Ulazak u turističku sezonu s ovim problemom može negativno utjecati na percepciju grada među posjetiteljima, što može imati dugoročne posljedice na turizam.

Potreba za hitnim mjerama

Kao što sam naglasio na Gradskom vijeću, potrebno je poduzeti hitne mjere kako bi se spriječilo daljnje pogoršanje situacije.

Deratizacija mora biti prioritet, posebno u područjima gdje su radovi intenzivniji. Građani također trebaju biti informirani o mjerama koje se poduzimaju kako bi se smanjila panika i osigurala suradnja.

Važno je pratiti provedbu mjera

Gradonačelnik Filipović je obećao intenzivirati mjere deratizacije u područjima gdje se izvode radovi. Međutim, važno je pratiti provedbu ovih mjera i osigurati da se problem rješava sustavno, a ne samo privremeno.

Štakori u centru grada dosita su ozbiljan problem koji zahtijeva brzu i učinkovitu reakciju. Kao vijećnik, nastavit ću pratiti situaciju i inzistirati na transparentnosti i učinkovitosti u rješavanju ovog problema.

Grad Rijeka zaslužuje biti čist i siguran za sve svoje građane i posjetitelje.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten