Novosti

ŠPUR umjesto stalne i primjerene lokacije dobio galeriju i spomen sobu

ŠPUR
PGŽ je u Školi za primijenjenu umjetnost Rijeka uredila Galeriju i spomen sobu. Na otvorenju su, uz ravnatelja škole Damira Šegotu, bile i zamjenica Župana Marina Medarić te pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

Već se generacije učenika Škole za primijenjenu umjetnost Rijeka (ŠPUR) školuju u neprimjerenim uvjetima. Bili bi sretniji u toplim uređenim učionicama, na nastavi koja bi se odvijala na jednoj adresi. PGŽ je pod stavkom investicijskog održavanja za 211.000 kuna – uredila galeriju.

Upozoreni Grad Rijeka i PGŽ

Kada smo krajem listopada u Gradu Rijeci i Županiji pokrenuli priču o problemu loših prostornih uvjeta i održavanja nastave učenika riječkoga ŠPUR-a na dvije adrese, nadali smo se početku rješavanja problema.

Na pitanje postavljeno u Skupštini PGŽ nismo dobili odgovor. Ni naznaku, da se u toj školi događa nešto što bi poboljšalo uvjete rada  za učenike.

“Nastavnici i ravnatelj se ne žale”, kazala je na Županijskoj skupštini pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Edita Stilin

Bez obzira na to što se nastavnici ne žale, treba razmišljati o djeci. I o roditeljima koji su tužni zbog toga što je djeci u učionicama hladno i neuredno. Ipak šute – kako navode – jer se boje da im ne zatvore školu.

Kao da nije riječ o školi

Premale učionice bez kompjutera i wifi veze, improvizirani prostori, wc bez daske i bez tople vode, vape za uređenjem. Na zgradi koja ne izgleda kao škola, ne postoji čak ni službeni natpis da je riječ o obrazovnoj ustanovi. O tom je problemu održana konferencija za novinare s koje su izvijestili svi riječki mediji. Novi list je naglasak stavio na derutno stanje zgrade, a Kvarnerski.com se pita: Što radi Županija?

ŠPUR dobio galeriju i spomen sobu Janko Polić

PGŽ nedavno javlja radosnu vijest. Kao dio investicijskog održavanja srednjih škola Primorsko-goranske županije u dvije protekle godine u ŠPUR-u  su realizirali  projekt vrijedan 211.000 kuna. U Školi za primijenjenu umjetnost Rijeka otvorena  je Galerija i spomen soba Janko Polić.

Uz  ravnatelja škole Damira Šegotu, na otvorenju  su bile i županova zamjenica Marina Medarić te pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

Tom su prigodom naglasili kako je, nakon uređenja Galerije Hodnik, ovo drugi prostor za izlaganje što će kod učenika potaknuti izložbenu kreativnost te ih podučiti izložbenim aktivnostima. Pročelnica Stilin je najavila je novo investicijsko ulaganje u uređenje cjelokupnog „gornjeg“ paviljona što će na red doći – kaže – iduće godine.

ŠPUR – Izvana gladac iznutra jadac

Ove su godine Dan škole predstavnici Udruge „Da štima svima“ i vijećnici nezavisne liste Davora Štimca obilježili konferencijom za novinare, na kojoj su upozorili na problem privremenog i neprimjerenog smještaja učenika koji traje već 14 godina.

Nadamo se da će se do idućeg Dana škole, PGŽ uložiti i u neki od prostora u kojem učenici borave svaki dan. Galerija – spomen soba ipak se samo povremeno koristi. Djeluje pokazno, po modelu izvana gladac iznutra jadac.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten