Novosti

Rijeka sve neugodnija za život

Odbor za kulturu
Otvorena su gradilišta na više frontova i uz njih je vezana prometna gužva. Više od toga građane ipak živcira nedostatak parkirnih mjesta i nefunkcionalni Autotrolej. Kako očekivati da u centru bude manje automobila, ako ne funkcionira javni prijevoz?

„Da ne volim Rijeku, ne bih živjela u njoj! Pada kvaliteta života i ljudima koji još tu žive teško je prihvatiti i gledati da kroz desetljeća promjene idu na gore!“ jedan je od komentara na Facebok grupi Ako mene pitaš o temi „ Je li Rijeka grad ugodan za život?“

Najteži su prometni problemi

Uz izljeve ljubavi i negiranju ikakvih problema, neki ne vide razliku od svoga grada i Grada koji se piše velikim slovom te predstavlja gradsku upravu. Mnogi drugi smatraju da je Rijeka sve manje ugodna za život. Uz nedovoljnu čistoću i još neke zamjerke Gradu pisanim velikim slovom, u prvi plan ipak iskaču prometni problemi.

Slušamo najavu o ukidanju parkiranja na obali, od Žabice još uvijek ni Ž, a parkirnih mjesta već sad nema dovoljno.

Autobusa ni danju, a kamo li noću

Autotrolej je zbog nedostatka vozača još prije kraja školske godine prešao na ljetni red vožnje. Građani se žale zbog izostanaka polazaka autobusa na mnogim linijama. Broj vožnji je reduciran, posebno u večernjim satima. U tom kontekstu, kao iz drugog svijeta u kom smo nekad živjeli, zvuči upit za povratkom ukinutih noćnih linija. O tome je vijećnik Davor Štimac pitao gradonačelnika čiji odgovor možete pročitati ovdje.

U Autotroleju je zaposleno 262 vozača, od kojih je na godišnjem odmoru 33 do 35 , a na bolovanju od 23 do 25 vozača. Uprava nije u mogućnosti održavati iole funkcionalan dnevni red vožnje, a kamo li noćni. Tužno za grad s ambicijama jedne Rijeke.

Intenzivno razmišljanje i ekstenzivno čekanje

Još jadnije zvuči službena objava na stranicama Autotroleja gdje pišu:

„Unatoč svemu što poduzimamo, vozača nam i dalje, nažalost manjka, te u ovom trenutku intenzivno razmišljamo o zapošljavanju stranaca preko agencije za zapošljavanje radnika.“

I dok oni intenzivno razmišljaju građani ekstenzivno čekaju autobuse.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten