Novosti

Riječki gradonačelnik mora javnosti objasniti Lukanovićev angažman

Riječki gradonačelnik
Riječki gradonačelnik Marko Filipović angažirao je Ivicu Lukanovića za konzultantske usluge i u dva navrata isplaćeno mu je po 10.000 kuna neto.

Riječki gradonačelnik i njegov konzultant “pod hitno“ građanima trebaju objasniti je li riječ o: rješavanju dugova za posao odrađen u kampanji, stranačkom programu koji se prodaje Gradu ili autorskim stručno/znanstveno utemeljenim dokumentima o kojima ćemo tek nešto doznati, kao i to koliko je sati konzultacija ukupno dogovoreno ovim poslom.

Riječki gradonačelnik angažirao novog predsjednika SDP-a PGŽ

“Mislim na podatke o tome, da je riječki gradonačelnik Marko Filipović, angažirao Ivicu Lukanovića, da bi mu pružao konzultantske usluge. Potpisan je ugovor o djelu te mu je, u dva navrata, isplaćeno po 10.000 kuna neto, odnosno nešto manje od 30 tisuća kuna bruto”, rekao je nezavisni gradski vijećnik Davor Štimac.

Od odgojiteljica u vrtićima riječka gradska uprava očekuje, da se strpe do ljeta kako bi se našla sredstva kojima će se zadovoljiti njihovi zahtjevi. Istovremeno se, pored svih zaposlenih u gradskoj upravi, kao konzultanta za realizaciju mjera aktivnosti i programa Plana razvoja grada od 2021. do 2027. angažira novoizabranog predsjednika primorsko-goranskog SDP-a.

Sat odgojiteljice 32 kune, Lukanovićev 400 kuna

“Igrom slučaja ili ne, riječ je o direktoru kampanje gradonačelnika Filipovića na lokalnim izborima. Dok jedan sat odgojiteljice u riječkom vrtiću vrijedi oko 32 kune netto, odnosno manje nego bilo gdje u RH, jedan sat konzultanta Lukanovića vrijedi oko 400 kuna netto”, rekao je Štimac.

Kad i ako se udovolji zahtjevima odgojiteljica i odgojitelja, sat rada tih osoba koje odgajaju našu djecu, bit će još uvijek više nego 10 puta manje plaćen od jednog sata SDP-ovskog konzultanta, stoji na službenoj Facebook stranici „Da štima svima“.

Iz Štimčevih redova doznajemo i to da je vijećnik Davor Štimac, gradonačelniku Marku Filipoviću o tom aranžmanu poslao vijećničko pitanje.

Odgovor u pisanom obliku očekuju s nestrpljenjem, s obzirom na to, da sjednica Gradskoga vijeća ove godine još nije sazvana.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten