Novosti

Red vožnje Autotroleja budi sumnju – Kad zapravo ide bus?

Red vožnje Autotroleja budi sumnju - Kad zapravo ide bus
Red vožnje Autotroleja se ponekad mijenja “od danas do sutra“, a nije ni dostupan na autobusnim postajama, tvrde građani u svojim pitanjima vijećnici Ivi Rinčić.

Zbog poteškoća u ostvarivanju usluga Autotroleja više se građana obratilo vijećnici Ivi Rinčić kako bi zatražili pomoć i posredovanje. Žale se ljudi što red vožnje nije dostupan na autobusnim postajama, a ako ga negdje i ima – više nije  na snazi. Red vožnje Autotroleja se ponekad mijenja “od danas do sutra“  tvrde građani  i navode kao primjer  slučaj na linijama 23 i 24.

Vijećnica  Rinčić je stoga pitala:

„Možemo li, bar na najfrekventnijim postajama, očekivati postavljanje „displeja“ koji bi građanima i turistima pokazivao red vožnje u realnom vremenu?

Također je pitala kad  možemo očekivati vraćanje noćnih linija ukinutih u vrijeme korone.

Red vožnje Autotroleja budi sumnju - Kad zapravo ide bus, Iva Rinčić

U prigradu često nema ormarića za vozni red

Gradonačelnik Marko Filipović je odgovorio:

Svi vozni redovi na stajalištima koja se nalaze na području lokalnih, odnosno gradskih linija zamijenjeni su. Obzirom na nedostatak djelatnika, zamjena voznih redova organizira se sukcesivno tako da s prvo krene s najfrekventnijim stajalištima, a onda se vozni redovi mijenjaju na stajalištima koja su manje frekventna. Cijeli proces zamijene traje dva do tri radna dana.

Što se tiče voznih redova u županiji, isti se završetkom školske godine u pravilu ne mijenjaju, obzirom su u voznim redovima jasno označeni polasci koje prometuju za vrijeme trajanja nastave. Vozni redovi dostupni su na www.autotrolej.hr, gdje se isti redovito ažuriraju, a dolazak autobusa može se provjeriti i putem usluge Google Transit, koja je dostupna već nekoliko mjeseci.

No, u prigradu je čest slučaj da ne postoje adekvatni ormarići za postavljanje voznih redova, a to nije u ingerenciji KD Autotrolej već jedinica lokalne samouprave. Isto tako, odmah po dojavi od strane tih istih gradova i općina o oštećenju ormarića te postavljanju novih, radnici KD Autotrolej izlaze na teren te postavljaju nove vozne redove, kao što je u ponedjeljak, 18. srpnja 2022. godine, bio slučaj na Voloskom.

Red vožnje Autotroleja budi sumnju - Kad zapravo ide bus

Red vožnje Autotroleja mijenja se po nalogu gradova i općina

Vezano za promjenu voznog reda „od danas do sutra“, a kako i u samom obrazloženju piše, nije se mijenjao cjelokupni vozni red već samo dva polaska, a sve kako bi se zbog gužve na prometnicama omogućilo ostvarivanje veze u Matuljima.

Ova sitna korekcija napravljena je uz suglasnost Općine Matulji, a na inicijativu KD Autotrolej d.o.o. kako bi korisnici usluga imali kvalitetniji prijevoz, te kako bi im se omogućilo presjedanje bez nepotrebnih čekanja ili eventualnog prolaska vozila“, napisao je gradonačelnik.

Redovi vožnje mijenjaju se po nalogu gradova i općina, u skladu s njihovim potrebama tvrdi gradonačelnik Filipović i dodaje:

„Kao što se može vidjeti u obavijestima na web stranici, u pravilu se radi o pomicanju određenih polazaka, a rijetko kada je riječ o izmjeni kompletnog voznog reda.

Obavijest je uvijek dostupna na web stranici KD Autotrolej d.o.o., kao i na službenoj facebook stranici, te putem portala“, odgovorio je Filipović.

Više o problematici gradskih autobusnih čekaonica, što je također pitala gradonačelnika Filipovića vijećnica Rinčić, pročitajte na ovoj poveznici.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten