Novosti

Raste demokratski pritisak u riječkom gradskom vijeću

Član stranke Centar Marin Račić
Odvojeno političko djelovanje u gradskom vijeću i dalje ostavlja mogućnost suradnje s Marinom Račićem koji u gradskom vijeću nastavlja djelovati sam i izvan kluba kojem sam na čelu - Davor Štimac.

Član stranke Centar Marin Račić, koji je u riječko gradsko vijeće ušao na Nezavisnoj listi Davora Štimca, najavio je raskid dosadašnjeg načina suradnje.

Pojedinim članovima, do tada manje afirmirane stranke Centar na području Rijeke i PGŽ, Nezavisne liste Davora Štimca na gradskoj razini te Ive Rinčić na županijskoj razini, na lokalnim su izborima ustupile nekoliko mjesta na svojim kandidacijskim listama. Bio je to znak potpore afirmiranim pojedincima koje žele participirati u politikama meritokracije, do tada nezastupljenim političkim opcijama u Rijeci i PGŽ.

Ljudi okupljeni oko Davora Štimca i Ive Rinčić i dalje žele zadržati nezavisan status, pa nakon izbora nisu osnovali stranku. Takvo djelovanje je formalno i pravno puno kompliciranije nego li u stranačkom okviru, ali ostavlja mogućnost demokratskih sloboda i različitih stavova slobodno mislećih građana koji se zalažu za boljitak Rijeke i PGŽ.

Kao što je na konferenciji za novinare naveo Marin Račić, koji je u međuvremenu postao i potpredsjednik stranke Centar, došlo je vrijeme da svatko nastavi svojim putem.

„Stranački opredijeljeni i oni nezavisni“, poručuju iz Da štima svima.

„Odvojeno političko djelovanje u gradskom vijeću i dalje ostavlja mogućnost suradnje s Marinom, koji u gradskom vijeću nastavlja djelovati sam i izvan kluba kojem sam na čelu. Želimo mu puno uspjeha“, rekao je Davor Štimac.

Procjena stranke Centar je da Rijeci prijete prijevremeni izbori pa se za njih moraju pripremati.

“Smatramo da smo na lokalnim izborima, suradnjom  te vrste sa stranačkim kandidatima iz Centra pomogli jačanju demokratskog pritiska u Rijeci. Do kraja mandata to ćemo raditi  kao nezavisni vijećnici, ali ostajemo otvoreni za sve oblike suradnje.

Puno je zajedničkih  interesa poput unaprjeđenja upravljanja Rijekom te ubrzanja rasta i razvoja. Kao nezavisni političari moramo biti otvoreniji i demokratičniji odnosno fleksibilniji nego li stranački. Ne smijemo biti isti kao oni u strankama jer u protivnom ne bismo dodavali vrijednost.” poručuju iz Da štima svima.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten