Novosti

Prof. dr. Davor Štimac otvorio 1. Adriatik simpozij o debljini

Prof. dr. Davor Štimac otvorio 1. Adriatik simpozij o debljini (1)
1. Adriatik simpozij o debljini održava se u organizaciji Hrvatskog društva za debljinu HLZ i Europske asocijacije za debljinu.

U centru Gervais u Opatiji, u četvrtak, 20. travnja 2023. svečano je otvoren: 1. Adriatik simpozij o debljini i tečaj Europske asocijacije za debljinu: pod nazivom „Od dijagnoze do liječenja“.

Simpozij traje 22.travnja, a održava se u organizaciji Hrvatskog društva za debljinu HLZ-a i Europske asocijacije za debljinu (EASO).

U programu otvorenja govorili su: prof. dr. Davor Štimac, o problemu debljine u Hrvatskoj i zemljama regije, prof. dr. Sanja Musić Milanović o Aakcijskom planu za liječenje debljine u Hrvatskoj i prof. dr. Tadej Battelino o liječenju debljine u dječjoj dobi.

Prvi dan simpozija održan je okrugli stol o ključnoj ulozi liječnika obiteljske medicine u liječenju debljine.

Simpozij su, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, Grada Opatije, Turističke zajednice Grada Opatije i Turističke zajednice Kvarnera, organizirali Hrvatsko društvo za debljinu Hrvatskoga liječničkoga zbora i Europska asocijacija za debljinu.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten