Novosti

Vijećničko pitanje rješava problem dostavnog mjesta u Ulici M. Albaharija

problem dostavnog mjesta
Iz Odjela gradske uprave za komunalni sustav najavili su da će uskoro označiti prikladno parkirno mjesto za dostavu u Ulici Moše Albaharija.

Izgleda kao jednostavan postupak ali, da bi se na propisan način označilo mjesto za dostavu i omogućila opskrba prodavaonice, treba izraditi prometni elaborat i pokrenuti postupak dobivanja niza propisanih suglasnosti, poručuju iz riječke gradske uprave. Službena procedura da bi se riješio problem dostavnog mjesta je spora no uporni i informirani uspijevaju.

Mnoge komunalne probleme možete riješiti preko svog Mjesnog odbora. Koristite i gradske vijećnike za koje ste glasovali pa tražite od njih, da u vaše ime dobiju informacije i pokrenu ono što sami ne uspijevate.

Evo jednog primjera.

Riječ o pokušaju rješavanju svakodnevnog problema jednog upornog Riječanina. Najprije je problem pokušavao rješavati na licu mjesta, u razgovoru s neodgovornim vozačima. Nije uspjelo, pa je upravi „Vindije“ pisao zbog problema s dostavom robe te tvrtke do prodavaonice u ulici u kojoj živi:

„Svaki dan se obavlja dostava robe u trgovinu ”Studenac” u Ulici Moše Albaharija. Na početku ulice ucrtano je parkirno mjesto za dostavna vozila. Dostavljači ipak svakodnevno parkiraju kamione i kombije na nogostupu ispred ulaza br. 6, pa na mjestu na kojem nema stupića ”uguraju” vozilo. Izgleda da je problem u tome što ne žele parkirati četrdesetak metara dalje od prodavaonice“, stoji u pismu.

problem parkinga za dostavu

S obzirom na to da u „Vindiji“ nije pronašao sugovornike, nisu mu pomogli ni prometna policija niti prometno redarstvo pa se obratio gradskom vijećniku Marinu Račiću. Također je poslao fotografije Vindijinog dostavnog vozila kao i plavog kombija splitskih registracijskih oznaka, u vlasništvu voditelja „Studenca“.

Problem parkinga za dostavu

S obzirom na to da se problem nije mogao riješiti redovnim putem, gradski vijećnik je posredovao. Doznao je da je prometno redarstvo Ulici M. Albaharija tijekom prošle godine u toj ulici naplatilo 105 kazni. Nakon upozorenja na problem dana 17. i 18. siječnja je u toj ulici prometno redarstvo dobilo nalog za pojačani nadzor parkiranje te su – kako navode – poduzeli četiri mjere protiv prekršitelja.

„Problem je u tome što u Ulici Moše Albaharija obilježeno mjesto za dostavna vozila postoji u blizini k.b. broja 14 što je predaleko od prodavaonice. Stoga na mjesto za dostavu nepropisno parkiraju oni koji ne dostavljaju ništa. S obzirom na to da nije riječ o prekršaju u kakvom smije intervenirati „pauk“ dolazi do sukoba među građanima. Dostavljači parkiraju tamo gdje im je najbliže pa i sami čine prekršaj“, stoji u odgovoru gradskom vijećnik.

Također su najavili da će Odjel gradske uprave za komunalni sustav uskoro, u suradnji s Rijeka plusom, pokrenuti postupak za označavanje prikladnog parkirnog mjesta za dostavu u Ulici Moše Albaharija.

Ako imate sličnih problema kao što je problem dostavnog mjesta, možete nas kontaktirati.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten