Novosti

Ponosni na predsjednika naše Udruge

Prof. dr. Davor Štimac među prvih je deset najcitiranijih znanstvenika  iz Hrvatske
Među dva posto najcitiranijih znanstvenika u svijetu, 91 je iz Hrvatske. Ako se promatra cjelokupna znanstvena karijera, naših je 61. Predsjednik Udruge Da štima svima prof . dr. Davor Štimac među prvih je deset.

Prof. dr. Davor Štimac među prvih je deset najcitiranijih znanstvenika  iz Hrvatske u dvije kategorije najcitiranijih svjetskih znanstvenika. Odnosi se to na 2021.godinu, ali i kad se promatra cijela znanstvena karijera. Iz riječkog KBC-a i s našeg Sveučilišta tu su još za 2021. i prof. Lidija Bilić Zulle, prof. Sandra Milić, i doc. Ivana Mioklašević te prof. Robert Domitrović.

Istraživačka grupa sa Sveučilišta Stanford u Kaliforniji objavila je novo izvješće o najcitiranijim svjetskim znanstvenicima. Prošle je godine među dva posto najcitiranijih znanstvenika u svijetu bio 91 iz Hrvatske, odnosno 61 ako promatramo cjelokupnu znanstvenu karijeru.

Izašle su dvije liste – najcitiraniji znanstvenici za 2021. godinu te lista najutjecajnijih znanstvenika za cjelokupnu znanstvenu karijeru.

Portal srednja.hr donio je tablicu s imenima domaćih znanstvenika koji su među najcitiranijima u bazi Scopus.

Izračun je obavljen korištenjem svih Scopus profila od 1. rujna 2022.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten