Novosti

OŠ Centar primit će učenike krajem veljače? Teško je zamisliv epilog

OŠ Centar
Povratak učenika u riječku OŠ Centar, u kojoj su radovi na obnovi stali, uvjetovan je mogućnošću da Grad uđe u posjed gradilišta. No, u pitanju je sudski proces i objava natječaja za novog izvođača.

Povratak učenika u riječku OŠ Centar, u kojoj su radovi na obnovi stali, uvjetovan je mogućnošću da Grad uđe u posjed gradilišta. Prema trenutačnim saznanjima to se očekuje krajem veljače ove godine, odgovorio je riječki gradonačelnik Marko Filipović na pitanje nezavisne vijećnice Maše Magzan o izvanrednom stanju u OŠ Centar.

Znajući da je u pitanju sudski proces i objava natječaja za novog izvođača, teško je zamisliti ovakav epilog.

Vijećničko pitanje bilo je zašto se ova škola u roku jod jednoga dana izmjestila na novu lokaciju, hoće li se i kada učenici vratiti u svoju školu te što je uzrokovalo lančana kašnjenja o kojima smo čitali u tisku.

OŠ Centar - Maša Magzan

“Riječ je o sanaciji i zamjeni stolarije, obnovi pročelja, zamjeni krovne konstrukcije i pokrova te ugradnji termostatskih radijatorskih ventila. S obzirom na opseg radova, bilo je vrlo teško ostvariti normalne uvjete rada. Nastava se odvijala u prašini i buci, uz povremene poplave ili nestanke električne energije. S prozorima koji se nisu mogli otvarati radi provjetravanja, teško je bilo i provoditi epidemiološke mjere”, opisuje stanje u toj školskoj zgradi Maša Magzan.

Za razliku od zgrada ostalih riječkih osnovnih škola koje su obnavljane uz potporu EU fonda za regionalni razvoj, zgrada OŠ Centar obnavlja se novcem iz gradskoga proračuna.

OŠ Centar - Da štima svima

Sanacija je trebala početi u srpnju, a završiti u listopadu prošle godine, no radovi su počeli netom uoči početka nove školske godine.

 

“Zašto radovi nisu započeli na vrijeme i zašto su tek sada poduzete preventivne mjere, kad problemi na gradilištu traju mjesecima? Zašto su učenici mjesecima pohađali nastavu u zgradi u kojoj je prokišnjavao krov i dok se s krova skidao azbest? Zašto su u drugu zgradu iznenada premješteni preko noći”, pitala je Maša Magzan riječkoga gradonačelnika.

Vijećnicu je, s obzirom na okolnosti na gradilištu te novu Mrežu riječkog osnovnog školstva, zanimala budućnost ove škole. Vijećničko pitanje i odgovor gradonačelnika dostupni su u cijelosti na ovoj poveznici.

U razgovoru s direktorom tvrtke koja izvodi radove Tomislavom Premecom doznajemo i o propustima investitora odnosno Grada Rijeke. Stoga ćemo za točan odgovor na pitanje o tome što se i zašto dogodilo na gradilištu OŠ Centar morati pričekati sudski pravorijek.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten