Novosti

Marko clown performansom u povodu Valentinova razveselio Riječane

Marko clown
S porukom Da štima svima - da štima srce! nakratko je Marko clown i od riječkoga Korza napravio Ulicu otvorenog srca.

Ako ste po prirodi pozitivac, kamo god odete, širit ćete samo dobru energiju, kaže Marko Ilić, poznat kao Marko clown, koji nas je u povodu Valentinova razveselio na riječkome Korzu.

U moru crnih vijesti, poskupljenja, nezadovoljstva pa i prijetnji štrajkom, s Korza smo na Valentinovo poslali dobru vibru, želju za promjenom na bolje i poruku: Da štima svima – da štima srce! Nakratko je Marko clown i od riječkoga Korza napravio Ulicu otvorenog srca.

Umjetnik Marko Ilić, performer je te profesionalni i ozbiljni zafrkant, osnivač i organizator “Basker festa”, poznatog festivala uličnih izvođača. Sudjelovao je u organizaciji raznih manifestacija poput Ulice otvorenog srca, BITEF-a, BELEF-a, Karnevalski brodovi na Dunavu i dr. Klaunovski zanat pekao je na raznim kontinentima i svjetskim metropolama.

Njegove vještine na monociklu, štulama i užetu, žongliranju lopticama, iglama, noževima, vatri, pa čak i nastup s palačinkama, mogu se vidjeti u efektnim scenama na filmskom platnu ili u kazališnim predstavama te u reklamnim kampanjama i uličnim performansima. Nastupao je na mnogim dječjim i festivalima uličnih zabavljača te uveselio tisuće malih i velikih slučajnih posjetitelja i prolaznika.

Na kišno riječko Valentinovo, Marku je uspjelo izmamiti osmjehe i na mnoga zabrinuta lica prolaznika. Podsjetio ih je da, unatoč svemu, povremeno treba misliti samo na ljubav i na to da vam štima – u srcu.

Za sve koji nisu vidjeli ovaj valentinovski performans na Korzu, objavljujemo fotografije što ih je snimio Srđan Brajčić.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten