Novosti

Kružna ulica neodgovarajuće se i nedovoljno čisti

Kružna ulica neodgovarajuće se i nedovoljno čisti
Posebno je problematičan odvojak prema kućnim brojevima 4 i 6, neodgovorni ga koriste za obavljanje nužde. Kružna ulica zaslužuje bolje.

Unatoč provedenoj hvalevrijednoj akciji „Da nam Kružna ne bude tužna“ obratili su nam se stanovnici te ulice za pomoć. Sudeći naime prema negodovanju građana, Kružna ulica neodgovarajuće se ili nedovoljno čisti.

Posebno je problematičan odvojak prema kućnim brojevima 4 i 6 jer ga neodgovorni ljudi koriste za obavljanje nužde.

Što se misli poduzeti po pitanju čistoće?

Stoga  je vijećnica Iva Rinčić provjerila koliko često se čisti i pere Kružna ulica.

“Što se misli poduzeti da bi  problem bio trajno riješen”?

Postoji li mogućnost da se održavanje navedene ulice pospješi, primjerice nanošenjem hidrofobne boje na mjesta učestalog uriniranja“, stoji u vijećničkom pitanju Ive Rinčić.

Kružnu ulicu  djelatnici Čistoće metu šest puta tjedno, u prijepodnevnim satima. Peru je dva puta tjedno i to noću, utorkom i subotom. Doznajemo iz odgovora gradonačelnika”, Marka Filipovića.

Kružna ulica zaslužuje više

„S obzirom na učestala onečišćenja te razna događanja u Kružnoj ulici, čistoća u ulici održava se i izvan Programa i to na način da se svakodnevno pometa u drugoj i trećoj smjeni od ponedjeljka do subote te se svakodnevno od ponedjeljka do subote u trećoj smjeni i peru kritični dijelovi ulice. Na ovaj način nastoji se u najvećoj mogućoj mjeri aktivnostima i izvan Programa održavati navedeni prostor. Iako je navedeno otežano zbog učestalih aktivnosti koje rezultiraju onečišćenjem Kružne ulice, Grad Rijeka u suradnji sa KD Čistoćom radi na analizi budućih planova kojima će se nastojati dodatno poboljšati održavanje ove ulice“, stoji u odgovoru gradonačelnika Marka Filipovića.

Kružna ulica - Da štima svima

 

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten