Novosti

Jabuka i lopta – simboli uvjeta “ZA” proračun PGŽ

Jabuka i lopta - simboli uvjeta ZA proračun PGŽ
U vrijeme demografskog urušavanja, prioritet nam mora biti stvaranje zdravih navika djece i mladih. Prvenstveno mislim na zdravu prehranu i tjelesnu aktivnost. Hraniti se zdravo i živjeti sportski ulaganje je u budućnost. Svaki - u njih uloženi euro - vraća se višestruko, poruka je Davora Štimca.

Uoči zasjedanja Skupštine PGŽ koja će raspravljati o proračunu za 2023. i projekcijama za  2024. i 2025.  nezavisni vijećnik Davor Štimac održao je konferenciju za novinare. Tom je prigodom obrazložio zahtjeve kojima će uvjetovati potporu proračunu PGŽ.

“Da bih podržao proračun PGŽ, tražim bolje razumijevanje: promicanja zdrave prehrane te amaterskog ekipnog loptačkog sporta, nositelja kvalitete u PGŽ”, kazao je Štimac.

Uvjeti za proračun PGŽ: Utjecati na zdrave  prehrambene navike

Jabuka i lopta - simboli uvjeta ZA proračun PGŽ
Nezavisni vijećnik Davor Štimac održao je konferenciju za novinare

Govorio je o porastu broja pretile djece, važnosti zdrave prehrane i trudu na stvaranju njihovih zdravih prehrambenih navika.

“Polazak u školu osjetljiv je trenutak u životu svakog djeteta, pa tražim da se svakom prvašiću osigura dnevno jedna voćka da bi između dva školska sata  – umjesto grickalica – pojeli voće.

Kapacitet proračuna trenutno ne bi podnio da se svakodnevno voće osigura za svu osnovnoškolsku djecu. Stoga amandmanom na proračun Štimac za sve  županijske prvašiće taži svakodnevno jednu voćku. Za to je  potrebno osigurati  58.670 eura odnosno 442 tisuće kuna.

Uzori iz starijeg uzrasta populariziraju sport kod mališana

Jabuka i lopta - simboli uvjeta ZA proračun PGŽ
Tražim da se svakom prvašiću osigura dnevno jedna voćka

Nezadovoljavajućim  ocjenjuje trenutno financiranje amaterskog ekipnog loptačkog sporta, nositelja kvalitete u PGŽ. Smatra da zbog toga toga ima sve manje klubova koji se natječu u najvišem nacionalnom rangu.

“Teško je očekivati popularizaciju sporta, ako „mališani“ nemaju uzore u starijim uzrastima.” rekao je Šimac koji amandmanom na proračun traži za financiranje amaterskog ekipnog loptačkog sporta nositelja kvalitete dodatnih 133.000 eura odnosno 1 milijun kuna.

Napomenuo je da će slične zahtjeve imati kada uskoro na red dođe proračun Grada Rijeke.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten