Novosti

Izložba Torpedo kao i Torpedov kamion još bez prostora

Koliko traje privremenost - Da štima svima
Nakon izbora nove ravnateljice Muzeja grada Rijeke, od Grada i te Ustanove očekujemo još snažniji angažman i oko izložbe Torpeda. Kad već nemamo Tehnički muzej, nadamo se što skorijem pronalasku prostora za tu izložbu.

Izložba Torpedo – prvi na svijetu još uvijek nema odgovarajući prostor. Nema ga ni crveni Torpedov vatrogasni kamion koji još od veljače, na otvorenom stoji u dvorištu Autotroleja. Vozilo iz 1972. godine, s logotipom Torpeda, u Rijeku je stiglo  iz Virovitice na inicijativu Oldtimer kluba Rijeka.

Karoserija mu je proizvedena u rumunjskoj tvornicu Steagul Rosu (Crvena zastava). Šezdesetih su godina prošloga stoljeća kamioni SR-a s ugrađenim Torpedovim motorima na tržište dolazili ravnopravno s onima iz MAN-a ili Mercedesa. Ovaj riječki primjerak jedan je od rijetkih preostalih jer su tada prodavani na azijskom tržištu.

Kamionu treba restauracija, a trenutno je u gorem stanju nego kad je stigao u Rijeku. Vijećnika Davora Štimca zanimalo je koliko će još trajati njegov privremeni smještaj u dvorištu Autotroleja.

“S obzirom da Muzej trenutačno nema adekvatan prostor za trajni smještaj, čuvanje i prezentaciju navedenih predmeta, nadamo se da ćemo u najskorije vrijeme riješiti ovo pitanje”, kazao je gradonačelnik Rijeke.

Dodaje da čim se pronađe adekvatno rješenje, o tome će se obavijestiti javnost i članove Gradskoga vijeća.

Nešto detaljnije o tome da Grad još uvijek nema rješenja te o kojim se mogućim prostorima razmišlja pročitajte ovdje.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten