Novosti

Iva Rinčić: Ne plašimo građane novim izborima

Ne plašimo građane novim izborima

Uči 6. sjednice Županijske skupštine s najvažnijom temom izglasavanja proračuna 2022. medijima je poslano priopćenje nezavisnog člana PGŽ skupštine Leonarda Pavele. U tom se priopćenju građane plaši novim izborima te naglašava važnost tog jednoga člana Skupštine. Rinčić poručuje da ne plašimo građane novim izborima.

Nakon napuštanja stranke čiji je bio kandidat za Župana, bivši Mostovac Pavela sada je odlučio podržati SDP odnosno proračun što ga je predložio župan Komadina.

Plašenje izborima

“Ako u sljedeća dva dana i platforma KIGO na čelu s Leom Pavelom, odluči ne podržati proračun PGŽ-a za 2022., postoji velika mogućnost da će Županija, ako ne izglasa privremeno financiranje, otići na nove izbore za županijsku skupštinu, što bi građane stajalo cca. 20-ak milijuna kuna i prolongiranje gotovo svih razvojnih projekata na više od 6 mjeseci”, stoji u dopisu.

Ne plašimo građane novim izborima - Iva Rinčić

Napisao je to u svom priopćenju Leonardo Pavela. Također je naveo i to da su u ovom trenutku sve oči uprte u njegovu platformu Kigo što je ujedno i naziv njegove tvrtke.

Zajednička akcija PGŽ i bivšeg MOST-ovca

Piše Pavela u priopćenju, da su svi osim njega, nerealno insistirali na većem postotku prihvaćanja realizacije predloženih projekata. U priopćenju ne navodi da je potporu Komadini do jučer tražio i u redovima NL Ive Rinčić , ali je nije našao. Župan Komadina je u međuvremenu sazvao konferenciju za novinare u društvu s Leonardom Pavelom, radi – kako piše – velike zainteresiranosti medija.

Oči širom uprte u pojedinca

Oči su ipak uprte u pojedinca, a ne u KIGO platformu. U posljednje se vrijeme u političkom životu Hrvatske, osobe koje naprave transfere poput ovog, popularno nazivaju žetončićima. Je li bivši Mostovac Pavela žetončić ili ne odlučit će prvom prilikom njegovi birači, a članovi Skupštine glasovat će onako kako smatraju da trebaju. Neusvajanje proračuna ovoga četvrtka ne mora značiti nove izbore.

Ne plašimo građane novim izborima

Iva Rinčić poručuje da nema potrebe plašiti javnost novim izborima za Županijsku skupštinu.

“Nije točna tvrdnja da ako ne izglasamo novi županijski proračun idemo na nove izbore. Već za sedam dana možemo ponovno glasati o proračunu. Ako usvojimo odluku o privremenom financiranju, imamo mogućnost da o proračunu odlučujemo do 31. ožujka 2022. godine”, kaže Iva Rinčić koja naglašava da njezina NL ne podržava nove izbore za Županijsku skupštinu.

“No, istovremeno se ne bojimo novih izbora”, dodala je Rinčić.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten