Novosti

Intenzivne radnje za bivšu Karolinu

Otkako je iz atraktivnog gradskog prostora na Korzu, nekadašnje robne kuće Karolina Riječka, krajem 2021. iselio H&M građani očekuju tko će biti novi zakupac. Po svemu sudeći - to neće biti nitko.

Kako je moguće da nema zainteresiranih za jedan od najatraktivnijih praznih gradskih poslovnih prostora, pitaju se građani. Riječ je o zgradi na adresi Korzo 7, 9 i 11.  Gradonačelnik Marko Filipović kaže da „intenzivno poduzima radnje iz svoje nadležnosti da se prostor ponudi zainteresiranim gospodarskim subjektima i na taj način ostvari prihod gradskog Proračuna.“ 

Kako intenzivno, stoji odgovoru na pitanje nezavisnog vijećnika Davora Štimca:

Koliko dugo je reprezentativni poslovni prostor na adresi Korzo 7 , ex H&M odnosno „Karolina Riječka“ izvan funkcije i prazan? Postoji li kakvo otvoreno dugovanje pod/zakupnika i koliko ono iznosi? Kada građani Rijeke mogu očekivati da će prostor ponovno biti u funkciji?“ zanimalo  je Davora Štimca.

U odgovoru Gradonačelnika na ovoj poveznici možete detaljno pročitati kronologiju koja govori o zakupcu iz 2013. ,odobrenju za podzakup, dugu većem od 5 milijuna kuna i očekivanju sudskog epiloga.

Ovaj se poslovni prostor, nakon više neuspješnih natječaja, više ne nudi u zakup.  Grad je  80 m2 prije godinu dana dao u desetogodišnji zakup Primorsko goranskoj županiji, a ostalo će koristiti za izložbene sadržaje.

Kad već neće donositi novac u proračun, očekujemo da će sva preostala 1.200 m2 biti u funkciji, a ne samo izlog kao u vrijeme karnevala.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten