Novosti

Hrvatski kongres o debljini ima osmo izdanje, najavio ga je prof. Štimac

Hrvatski kongres o debljini
Kongres su u ime organizatora, Hrvatskog društva za debljinu HLZ na konferenciji za novinare najavili predsjednik  i dopredsjednica društva: prof. dr. sc. Davor Štimac i prof. dr. sc. Sanja Klobučar Majanović

U Gervaisu će se od 28. do 30. travnja okupiti eminentni hrvatski stručnjaci koji će govoriti o debljini i njezinim posljedcima te liječenju debljine. Osmi hrvatski kongres o debljini organiziralo je Hrvatsko društvo za debljinu HLZ pod pokroviteljstvom  Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Akademije medicinskih znanosti.

S različitih aspekata tristo će sudionika sagledati problematiku debljine kao jednog od najvećih javno-zdravstvenih problema u Hrvatskoj. Ujedno će biti donesene nove smjernice za postupanje kod debljine.

Kongres će dijelom  biti otvoren i za građanstvo, uz ponudu zdrave hrane OPG-ova ispred Gervaisa. U petak, 29. travnja. građani  će u večernjim satima moći pogledati edukativnu predstavu “Život s vagom” riječke udruge “Hepatos” realizirane u suradnji s Ri teatrom.

„Ulaznice se mogu besplatno podignuti u opatijskom centru Gervais“, poručio je Goran Pavlović iz TZ Grada Opatije.

Kongres su u ime organizatora, Hrvatskog društva za debljinu HLZ na konferenciji za novinare najavili predsjednik  i dopredsjednica društva: prof. dr .sc. Davor Štimac i prof. dr. sc. Sanja Klobučar Majanović.

„Na kongresu će, među ostalim biti riječi o  epidemiološkim aspektima debljine, novim saznanjima o tom problemu, debljini i kovidu, debljini u trudnoći i dječjoj dobi te  liječenju debljine i psihološkoj ili psihijatrijskoj potpori“, rekao je prof. Davor Štimac najavljujući hrvatski kongres o debljini.

Hrvatski kongres o debljini

Prof. Sanja Klobučar Majanović je naglasila, da se danas u svijetu borimo protiv pandemije kovida i pandemije debljine.

„To dvoje su ubojita kombinacija, a uravnotežena prehrana i kretanje su pravilan put do normalne tjelesne težine dok pripravke s crnog tržišta treba izbjegavati

„ U suzbijanju problema, od iznimne važnosti je – prevencija“, poručili su organizatori kongresa.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten