Novosti

Grad Rijeka i dalje bez formalne strategije socijalne skrbi za siromašne i socijalno isključene skupine

Grad Rijeka i dalje bez formalne strategije socijalne skrbi - Maša Magzan
Marko Filipović: Ne mogu reći točan datum izrade tog specifičnog dokumenta dok se ne izvrši evaluacija sadašnjih socijalnih mjera koje su trenutno u fokusu Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb.

Planira li Grad Rijeka – i ako da kada – izraditi Strategiju socijalne skrbi vezanu uz izazov siromaštva i socijalne isključenosti djece na urbanom području Grada Rijeke, pitala je nezavisna vijećnica Maša Magzan riječkoga gradonačelnika.

Gradonačelnik Marko Filipović odgovorio je na pitanje, ali vijećnica nije bila zadovoljna odgovorom. Ocijenila ga je općenitim te ustvrdila da ne odgovara na temeljni upit.

Stoga je gradonačelniku uputila dopunsko pitanje:

„Planira li (ako da i kada konkretno) Grad Rijeka formalno usvojiti strategiju socijalne skrbi za siromašne i socijalno isključene skupine, odnosno kada će se evaluirati sadašnje socijalne mjere iz perspektive korisnika, te razmatrati razvoj tog specifičnog strateškog dokumenta koji bi, osim djece i obitelji, svakako trebao biti usmjeren i na druge osjetljive skupine građana?“

Gradonačelnik je izrazio žaljenje što vijećnica nije zadovoljna odgovorom:

„Žao mi je ukoliko prethodnim odgovorom niste zadovoljni i ako isti nije zadovoljio Vaša očekivanja, međutim moram ponoviti dio odgovora u kojem sam naveo da su naši predstojeći planovi, evaluirati sadašnje socijalne mjere iz perspektive korisnika. Tek nakon toga možemo pristupiti razmatranju razvoja formalnog strateškog dokumenta koji bi, osim djece i obitelji trebao biti usmjeren i na druge osjetljive skupine građana.“

S obzirom  na to da Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb trenutno u fokusu ima izradu evaluacije sadašnjih socijalnih mjera, na temelju koje će se stvoriti preduvjeti za izradu strategije socijalne skrbi, gradonačelnik je odgovorio:

„Ne mogu reći točan datum izrade tog specifičnog dokumenta.“

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten