Novosti

Financijski i kadrovski problemi Doma zdravlja

Dom zdravlja PGŽ - vijećnik Davor Štimac

Je li Dom zdravlja PGŽ nakon županijske financijske injekcije od sedam milijuna kuna uspio uravnotežiti poslovanje, zanimalo je na aktualnom satu Skupštine PGŽ vijećnika Davora Štimca. Također ga je zanimala problematika nedostatka liječnika obiteljske medicine te koliko je specijalizacija zatraženo na natječaju Ministarstva zdravstva.

Resorna županijska pročelnica Đulija Malatestinić je kazala „da se nada“  kako će Ustanova uravnotežiti svoje obaveze u smislu primanja i rashoda u skladu s donesenim Programom mjera.

Ministarstvo zdravstva je ustanove pozvalo da raspiše natječaje za specijalizaciju u okviru programa EBP koji je otvoren do kraja godine. Pročelnica Malatestinić je izrazila zadovoljstvo što će specijalizacije biti financirane s nacionalne razine, ali nije odgovorila koliko su točno specijalizacija zatražili.

Na skupštini smo čuli informaciju kako nakon tematske sjednice o gospodarstvu slijedi i ona o zdravstvu gdje će vijećnicima točno prikazati potrebe po vrstama specijalizacija.

Pogledajte video:

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten