Novosti

Filipović prepustio mjesto predsjednika TZ Rijeke Obersnelu koji je predstavnik Autotroleja

Filipović prepustio mjeto predsjednika TZ Rijeke Obersnelu, pitanje vijećnik Davor Štimac (1)
Je li bivši gradonačelnik Vojko Obersnel možda postao zaposlenik KD Autotroleja, s obzirom na to da je kao predstavnik Autotroleja imenovan za člana Turističkog vijeća TZ Grada Rijeke“, pitao je na aktualnom satu Gradskoga vijeća nezavisni vijećnik Davor Štimac.

Je li bivši gradonačelnik Vojko Obersnel možda postao zaposlenik KD Autotroleja, s obzirom na to da je kao predstavnik Autotroleja imenovan za člana Turističkog vijeća TZ Grada Rijeke?“, pitao je danas na aktualnom satu Gradskoga vijeća Grada Rijeke nezavisni vijećnik Davor Štimac.

Do 21. srpnja prošle godine dužnost predsjednika Turističke zajednice Grada Rijeke obavljao je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović. Po zakonu, na funkciju predsjednika TZ automatski dolazi novi gradonačelnik, pa je to nakon osvajanja gradonačelničkog mandata prošle godine postao Marko Filipović.

Filipović prepustio mjeto predsjednika TZ Rijeke Obersnelu 01

„Zanima nas zašto ste svoje mjesto ipak prepustili – kako piše u Službenim novinama PGŽ 28/20 – predstavniku Komunalnog društva Autotrolej? Je li gospodin Obersnel zaposlen u KD Autotrolej ili je u mirovini?“, upitao je Štimac.

Gradonačelnik Filipović je potvrdno odgovorio, da je mjesto predsjednika TZ Grada Rijeke prepustio Obersnelu. Naveo je da je Vojko Obersnel imao puno turističkih uspjeha tijekom proteklih dvadeset godina, a da on osobno ima previše drugih obaveza.

Zbog čega je Filipović prepustio mjesto predsjednika TZ Rijeke Obersnelu – pitao je Davor Štimac

Nije se očitovao o statusu Vojka Obersnela u KD Autotrolej tako, da do slanja pisanog odgovora vijećniku Štimcu ne znamo po kom ga je osnovu u Turističko vijeće delegirao baš Autotrolej. Ako je u mirovini, Autotrolej ga, nije smio predložiti kao svog predstavnika jer predložiti mogu samo svog zaposlenika.

„Ako je ipak zaposlen u Autotroleju, na kojem radnom mjestu radi s obzirom na svoje prirodoslovno matematičko obrazovanje?“ pitao je Štimac, ali još nije dobio odgovor.

Snimka pitanja i odgovor gradonačelnika dostupni su na:

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten