Novosti

Decentralizirana sredstva samo za Gradske škole

Decentralizirana sredstva samo za Gradske škole
Prihode za decentraliziranu funkciju osnovnog školstva Grad Rijeka raspoređuje  isključivo za financiranje škola kojima je osnivač. Tu ne spadaju: Waldorfska, Katolička ni Glazbena škola.

Grad Rijeka osnivač je 23 redovne osnovne škole, Centra za odgoj i obrazovanje te Centra za autizam Rijeka. Pri Osnovnoj školi Vežica djeluje Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples.

U Rijeci djeluju i druge osnovne škole: Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova, Waldorfska škola čiji je osnivač Društvo prijatelja waldorfske pedagogije te Katolička osnovna škola “Josip Pavlišić“ Riječke nadbiskupije.

Za škole kojima je osnivač, Grad Rijeka ostvaruje prihode iz dodatnog udjela u porezu na dohodak po stopi od 1,9%. Razliku do ukupnog minimalnog financijskog standarda ostvaruje  iz Državnog proračuna s pozicije izravnanja za decentralizirane funkcije.

Prihode za decentraliziranu funkciju osnovnog školstva Grad Rijeka raspoređuje  isključivo za financiranje škola kojima je osnivač. Odgovorio je gradonačelnik Marko Filipović na vijećničko pitanje Davora Štimca.

U okviru širih javnih potreba u osnovnom školstvu, Grad Rijeka sufinancira program nastave euritmije i obrade drva u Osnovnoj Waldorfskoj školi te produženi boravak u Katoličkoj osnovnoj školi “Josip Pavlišić”.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten