Novosti

Čekajući park i igralište Art kvart Benčić i dalje gradilište

Čekajući park i igralište Art kvart Benčić i dalje gradilište
Uskoro završavaju radovi na zgradi gradske knjižnice. Uređenje okoliša uvjetovano je dovršetkom tih, ali i drugih radova. Građani upozoravaju na neuredan okoliš cijelog Art kvarta, posebno ispred Dječje kuće.

Još je u svibnju 2021. medijima predstavljen izgled budućeg trga u Art kvartu Benčić, ali ne i rokovi njegove provedbe. Uređenje okoliša uvelike  je uvjetovano dovršetkom velikih građevinskih radova na objektima. Unatoč skorom završetku radova na zgradi Gradske knjižnice, ne čudi nestrpljenje građana. Upozoravaju na neuredan okoliš cijelog prostora, posebno ispred Dječje kuće. Art kvart Benčić još je uvijek veliko gradilište.

Pitanje vijećnika Davora Štimca gradonačelniku

Nezavisni vijećnik Davor Štimac riječkome je gradonačelniku proslijedio pitanje građana hoće li se ispred Dječje kuće urediti igralište. Cijeli odgovor možete pročitati ovdje.

Parkovne su površine odavno bile prisutne u zoni Benčića - Da štima svima
Art kvart Benčić još je uvijek veliko gradilište

Parkovne su površine odavno bile prisutne u zoni Benčića. Između blokova industrijskih zgrada i dalje će ostati zelenilo te parkić uz današnju Palaču šećerane. Novim  je projektom uređenja središnji prostor bloka ispred Dječje kuće oblikovan kao travnjak. Bit će to mjesto za igru i razna događanja.

Visoko zelenilo formirat će se prema zapadu. Uz planirane terase na istočnom rubu, u nastavku prostora za igru i edukaciju djece, predviđena je sadnja stablašica i voćki. Bršljan je će biti živa obloga trafostanice i agregatnice.

U paviljonu uz Gradsku knjižnicu, planirana je postava mozaika Ede Murtića.

Nepoznati rokovi završetka za Art kvart Benčić

Na zapadnom dijelu bloka je parkirališta, a sjećamo se i najava da će tu biti  punionica i stanica za najam električnih bicikala.

Projektom je predviđeno postavljanje klupa, koševa za otpatke i  slavina za vodu. Dječji tobogani bit će u središnjem dijelu parka, a manje košarkaško igralište na istočnom dijelu kompleksa.

Radovi na uređenju odvijat će se po fazama, a postava urbane opreme slijedi tek po završetku svih radova, kaže gradonačelnik Filipović.  Odnosi li se to i na čišćenje i zaštitu potoka te uređenje zgrade bivšeg Teatrina?

Čekajući da zazeleni Art kvart Benčić, još ne znamo što obuhvaća baš sve radove kao ni rokove provedbe.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten