Novosti

Bazen na Školjiću još je uvijek samo idejni projekt

Bazen na Školjiću još je uvijek samo idejni projekt - Da štima svima
Cijeli kompleks i dalje nastavlja propadati, čak ni javno kupatilo više ne radi - jer nema tople vode. Prostor je posve devastiran, a mlađi Riječani i ne znaju za potencijalni rekreacijsko - rehabilitacijski prostor u centru grada.

Grad Rijeka je prije sedamnaest godina izradom projekta Rekreacijsko-rehabilitacijskog centra Školjić inicirao obnovu toga zapuštenog prostora. U Gradskoj vijećnici tada je održana javna prezentacija idejnog projekta novog bazenskog kompleksa. No, bazen na Školjiću još je uvijek samo idejni projekt.

Naime, projektnim rješenjem predviđena je opsežna rekonstrukcija starog bazena i javnog kupatila. Planirana je izgradnja kompleksa sa zatvorenim bazenom za rekreaciju građana i školske djece. Također bi bio obogaćen prostorima za rehabilitacijske programe.

Bazen na Školjiću još je uvijek samo idejni projekt 2 (1)

Početak gradnje bio je najavljen za 2006. godinu, ali se nije dogodio. Nezavisni vijećnik Davor Štimac pitao je riječkoga gradonačelnika Marka Filipovića u kojoj je danas fazi realizacija projekta i je li možda prijavljen na neki europski natječaj.

„Napravljen je idejni projekt“, kazao je Marko Filipović te dodao da su  tražeći ulagača pokrenuli promičbu koja nije donijela rezultat.

Danas je cijelo područje Školjića daleko od sjaja s početka 19. stoljeća i vremena  prvih zatvorenih javnih kupatila s 12 morskih i 6 slatkovodnih bazena. Starije se generacije još sjećaju da je nakon Drugog svjetskog rata prostor opet bio zapušten. Tek  je 1965. na 2.400 metara četvornih izgrađen bazenski kompleks koji je bio funkciji do 1974. Bazen na Školjiću od tada propada.

Bazen na Školjiću još je uvijek samo idejni projekt 3 - Da štima svima

Cijeli odgovor na vijećničko pitanje što možete pročitati ovdje, a ukratko  glasi da je Projekt rekonstrukcije bazena Školjić u  travnju ove godine  uvršten u Provedbeni program Grada Rijeke za mandatno razdoblje 2021.-2025.

Podijelite objavu:

Nove objave

Prijavite se na naš bilten